Tips om jouw zieke vriend weer op te fleuren

Beste aanbod

[products tag="" orderby="price" limit="1" columns="1" ]

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je partner is verkouden, grieperig of gewoon heel erg moe. Als mannen zich niet zo lekker voelen, staan ze er volgens de wetenschap om bekend zowel fysiek als mentaal in te storten. Wanneer deze mannengriep genadeloos toeslaat begint voor jou als partner een iets minder leuke periode. Je … Tips om jouw zieke vriend weer op te fleuren Lees verder »


Vergelijk alle prijzen van de Tips om jouw zieke vriend weer op te fleuren

[products tag="" orderby="price" columns="4" ]

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je partner is verkouden, grieperig of gewoon heel erg moe. Als mannen zich niet zo lekker voelen, staan ze er volgens de wetenschap om bekend zowel fysiek als mentaal in te storten. Wanneer deze mannengriep genadeloos toeslaat begint voor jou als partner een iets minder leuke periode. Je zal je hem er van moeten overtuigen dat de verkoudheid snel over zal gaan en hierbij probeer je hem zoveel mogelijk in de watten te leggen. Hoewel hier veel sarcastische grappen over worden gemaakt, zijn er wel degelijk dingen die jij kunt doen om je vriend zo snel mogelijk weer op te fleuren. Wat dit is, lees je hier!

Licht verteerbaar voedsel

Als je vriend zich niet zo lekker voelt, is het aan te raden om hem niet te voeden met spareribs, pasta en andere zware maaltijden. Kies in plaats hiervan een groentesoepje of beschuitjes en fruit. Ook kun je een fruitmand zelf samenstellen. Zo kies je verschillende soorten fruit die je vriend lekker vindt, waar hij voorlopig wel een weekje mee vooruit kan. Ook wat betreft dranken is het verstandig om niet te veel suikers of prik te drinken. Men zegt dat Cola helpt tegen misselijkheid, maar beperk dit dan tot één tot twee glazen.

Warm bad

Als je je ellendig voelt is niet zo lekker als een warm bad. Dit geldt natuurlijk alleen voor de mensen die een bad hebben, anders is een warme douche ook erg fijn. Naast dat het je even laat vergeten dat je je niet zo lekker voelt, is het ook erg goed voor je lichaam. Doordat de temperatuur van het water lekker warm is, zal het lichaam zelf dus minder hard moeten werken om warm te blijven.  Hiernaast zullen spieren zich ontspannen en de bloeddoorstroming zal worden gestimuleerd. Je vriend zal zich gelijk een stuk beter voelen hierna! Let er wel op dat je partner niet té lang in bad gaat, rond de 20 of 30 minuten is al voldoende.

Liefde en cadeautjes

Naast alle praktische tips, is het natuurlijk ook gewoon leuk om je vriend te vertroetelen met liefde en cadeautjes. Dit zal je partner ongetwijfeld ook goed doen: iemand die aandacht voor je heeft als je je niet lekker voelt. Wij hebben een aantal kadotips voor mannen, waarmee ze zonder twijfel snel opknappen! Geef hem bijvoorbeeld een fluffy badjas, zijn favoriete game of geen hem een e-reader met zijn favoriete boeken.