Natuurlijke hulpmiddelen voor emotionele gezondheid: Wat zijn Bach remedies?

Beste aanbod

[products tag="" orderby="price" limit="1" columns="1" ]

Als je meer rust, vertrouwen en evenwicht in je leven wil ervaren, dan kan de natuur je daarbij helpen. Een remedie die gewonnen wordt uit maar liefst 38 bloemen en planten om je te helpen innerlijke rust te herontdekken en emotioneel welzijn in jouw dagelijks leven te herstellen, is Bach bloesem. Dit helingssysteem bestaat uit … Natuurlijke hulpmiddelen voor emotionele gezondheid: Wat zijn Bach remedies? Lees verder »


Vergelijk alle prijzen van de Natuurlijke hulpmiddelen voor emotionele gezondheid: Wat zijn Bach remedies?

[products tag="" orderby="price" columns="4" ]

Als je meer rust, vertrouwen en evenwicht in je leven wil ervaren, dan kan de natuur je daarbij helpen. Een remedie die gewonnen wordt uit maar liefst 38 bloemen en planten om je te helpen innerlijke rust te herontdekken en emotioneel welzijn in jouw dagelijks leven te herstellen, is Bach bloesem. Dit helingssysteem bestaat uit natuurlijke formules die bijdragen tot het welzijn via een persoonlijke, holistische aanpak. In dit artikelen laten we je kennismaken met wat een Bach therapie eigenlijk is.


Wat zijn Bach remedies precies?

Bach remedies zijn alternatieve geneestherapieën die gebruikt worden om emotionele problemen en pijnen te behandelen. Deze remedies worden met water uit de bloemen van wilde planten geëxtraheerd. Dokter Bach stelt dat het behandelen van negatieve emoties het lichaam helpt om zichzelf te genezen. Zijn systeem omvat 38 remedies, die elk een specifieke negatieve emotie aanpakken. Deze emoties zijn gegroepeerd in zeven algemene oorzaken van geestesziekten, namelijk: angst, onzekerheid, gebrek aan belangstelling voor de huidige omstandigheden, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en ideeën, droefheid of wanhoop en bezorgdheid voor anderen ten koste van zichzelf.

Hoe werkt een behandeling?

De formules van Bach zijn verkrijgbaar in handige, draagbare druppelflacons. Deze behandelingen zijn eenvoudig, hebben een verzachtende werking en kunnen worden aangepast aan jouw behoeften en voorkeuren. Vaak wordt er gekozen om één specifiek remedie te gebruiken die bij jouw emotionele toestand past, maar het is ook mogelijk om een combinatie van maximaal zeven remedies te maken om een persoonlijk mengsel te maken.

Om de juiste combinatie voor jou te vinden, moet je jezelf afvragen: “Tegen welke gevoelens en emoties ben ik aan het vechten?” of “Hoe voel ik me vandaag?”. Kies vervolgens de hulpmiddelen die volgens jou bij jou en je situatie passen. Indien nodig, kun je meer dan één bloemencategorie kiezen en al jouw persoonlijke vragen kwijt bij een gediplomeerd en gepassioneerd Bach therapeut via Bach bloesem. Zo kun je direct zelf aan de slag met Bach remedies of verder werken aan jezelf aan de hand van een deskundig Bach consult.

Het innemen van het geneesmiddel

Gebruik een remedie door 2 druppels direct op de tong te doen of toe te voegen aan een glas water en deze te nippen met tussenpozen gedurende de dag. Voor meerdere remedies, voeg 2 druppels van elke remedie toe aan een mengflesje met mineraalwater. Over het algemeen wordt er aanbevolen om minimaal 4 druppels per dag te nemen Je kunt hierbij een theelepel appelciderazijn, brandewijn, of glycerine toevoegen als conserveermiddel.