Hoe geef je een leuk en origineel cadeau?

Beste aanbod

[products tag="" orderby="price" limit="1" columns="1" ]

Het vinden van een perfect cadeau is niet altijd even makkelijk. Soms ben je uren door het winkelcentrum aan het struinen óf zoek je het hele internet af, in de hoop een geschikt cadeautje te vinden. Dit kan zorgen voor veel frustratie, want wat moet je in hemelsnaam geven als je niks leuks kan vinden? … Hoe geef je een leuk en origineel cadeau? Lees verder »


Vergelijk alle prijzen van de Hoe geef je een leuk en origineel cadeau?

[products tag="" orderby="price" columns="4" ]

Het vinden van een perfect cadeau is niet altijd even makkelijk. Soms ben je uren door het winkelcentrum aan het struinen óf zoek je het hele internet af, in de hoop een geschikt cadeautje te vinden. Dit kan zorgen voor veel frustratie, want wat moet je in hemelsnaam geven als je niks leuks kan vinden? Wij vertellen je graag hoe je binnen no-time een leuk en origineel cadeautjes scoort!

Effect

Voordat je hopeloos gaat zoeken naar een cadeautje, is het belangrijk om na te gaan wat het gewenste effect moet zijn. Dit klinkt misschien een beetje vaag en natuurlijk is het logisch dat je wilt dat de ontvanger er blij mee is, maar we bedoelen eigenlijk dat je je verplaatst in de ontvanger. Geef je het cadeau bijvoorbeeld voor een bepaalde gelegenheid? Haak daar dan op in. Of bedenk of de persoon aan wie je het geeft bepaalde interesses of hobby’s heeft. Zo maak je het voor jezelf al veel makkelijker om op zoek te gaan naar een leuk cadeautje én kun je gericht gaan zoeken. Hiernaast valt een gepersonaliseerd cadeau altijd meer in de smaak dan een standaard doucheschuimsetje bijvoorbeeld. Op deze manier laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het uitzoeken van een cadeau, wat de ontvanger alleen maar meer kan waarderen. Zie hieronder een aantal voorbeelden van persoonlijke cadeautjes:

Foto’s

Foto’s kun je op een hele leuke manier verwerken in cadeautjes. Maak bijvoorbeeld een fotoboek van jullie leukste momenten samen, of geef een leuke polaroid foto met daarop een leuk geschreven tekstje. Dit geeft een extra origineel effect. Hiernaast kun je cadeaus met foto’s zowel grappig als serieus houden. Zorg hierbij natuurlijk wel voor een goede balans. Als het cadeautje alleen maar grappig is, kan iemand zich ook niet serieus genomen voelen en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Accessoires bedrukken

Als je echt op zoek bent naar een cadeautje dat verder niemand anders heeft, kun je er voor kiezen om producten te laten bedrukken. Dit kan bijvoorbeeld kleding zijn, maar ook accessoires zoals kussentjes of servies. Ook kun je een gepersonaliseerde keycord kopen met een leuk printje. Er zijn veel online zaakjes waarbij je heel eenvoudig een ontwerp kan maken en vervolgens kunt bestellen. Hierbij heb je zelf in de hand wat je precies wilt laten bedrukken.

Avondje gezelligheid

Naast een tastbaar cadeau is het natuurlijk ook erg waardevol als je een spontaan avondje organiseert. Denk bijvoorbeeld aan een movie night met lekkere snacks of houd een persoonlijke wijnproeverij. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Natuurlijk kun je ook buitenshuis dingen plannen. Maak bijvoorbeeld een wandelroute langs mooie locaties, ga op een boottocht of bezoek een rooftopbar met prachtig uitzicht.